måndag 5 mars 2018

Viktig information till alla som fyllt 65 år. KLT:s seniorkort gäller även inom närtrafiken!

Nu är det nio år sedan som jag kom med mitt förslag om pensionärsrabatter på KLT, något som redan då var vanligt hos kollektivtrafiken i andra län. Tyvärr fick jag dåligt stöd från politikerna den gången, men trots detta har det hänt lite inom KLT sedan dess efter att ett nytt medborgarförslag från en kalmarbo för två år sedan har fått landstinget att vakna.
Sedan i januari i år kan nämligen vi "gamlingar" som fyllt sextiofem köpa ett seniorkort för endast 100:- med vilket vi kan åka obegränsat i hela Kalmar län för noll kronor, förutsatt att vi påbörjar resan mellan kl 9.00 - 15.00 eller mellan kl 18.00 - 24.00. Samma alla dagar. Samma gäller eventuella anslutningsresor. På samma sätt som på bussarna gäller seniorkortet även på tågen, dock att man med kortet måste klicka ut en biljett innan vid biljettautomat på stationen. Kortet gäller i 30 dagar från det att man börjar använda det.
Nu har jag fått veta att seniorkortet även gäller inom närtrafiken. En viktig information som inte ens alla KLT:s chauförer känner till eftersom man hos KLT är dåligt på att informera.
Bombardera gärna KLT med frågor på tel 0102 - 12 10 00, så att dom lär sig bli duktigare på att informera fullödigt från början.
Dela och sprid gärna denna info till alla som ni känner som har fyllt 65 år!
Kommentera gärna här!
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

2 kommentarer:

  1. Hur fungerar Närtrafiken?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går i princip ut på att du får åka till närmaste större ort som t ex Borgholm eller Löttorp vid vissa tider och blir hämtad hemma vid grinden. Och hem ungefär på samma sätt. Som ett slags taxi till bussbiljettspris. Men resan måste bsetällas minst två timmar innan. Se närmare på denna adress: www.klt.se/Reseinfo/Fardsatt/Nartrafik1/

      Radera