ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

lördag 17 mars 2018

Jan Olov For(s)lund - hur korkat flummig får man vara?

Nu har det verkligen gått partiprestige i var sjätteklassarna ska ha sin skolgång - i sina mellanstadieskolorna  eller med högstadieeleverna i Borgholm.
Socialmodekraterna (d v s S plus M), anförda av kommunalrådet Ilko Corkovic, utbildningsnämndens ordförande Lennart Andersson och moderat-orådet Marcel van Luijn motsätter sig den återgång till mellanstadieskolorna som föreslagits i ett medborgarförslag medan flertalet andra partier har insett att en återgång är det klokaste, inte minst när vi nu börjar se konsekvenserna av det oövervägda beslut i utbildningsnämnden för några år sedan då sjätteklassarna flyttades till Slottsskolan i Borgholm.
Som ett sista försök att få osäkra kommunfullmäktigeledamöter över på sin sida har nu socialmodekraterna kastat in den socialdemokratiske "påläggskalven" (?) Jan Olov Forslund - som är lärare på Slottskolan och lite inblandad i det hela - med en insändare i dagens nummer av Ölandsbladet, där han mångordigt väger olika argument men lägger in slutstöten med att "politiker måste lyssna på barnen".
Vad föräldrarna tycker är tydligen inte lika viktigt. Politiker ska tydligen lyssna på allt utom kommunens vuxna medborgarna. Vad medborgarna om gator och så kallade "torgförsköningar", diverse olika satsningar och skolpolitik tycker man från politikerhåll för det mesta är oviktigt och hellre ska man då lyssna till barn i åldrarna 10-11 år. Vad är det för flumdemokrati!!!? Ska man ta ifrån föräldrarna deras föräldraansvar och sin rätt att bestämma över sina minderåriga barns skolgång? 
Klart som korvspad att barn ute på landsbygden tycker att det skulle vara spännande att gå på skola inne i staden med godiskiosk inom gångavstånd och andra lockelser som saknas ute i landsbygden. Finge ungarna bestämma över allt som rörde skolan så skulle skolmåltiderna varje dag ha pizza och läsk på menyn och glass i stora lass, lektionerna vara frivilliga och alla skollov betydligt längre. Samt förbud för lärare att ge läxor.
När man läser Forslunds argumentation och "slutsatser" så undrar man hur korkat flummig får en lärare egentligen vara. Det är tur att Forslund inte är särskilt representativ för lärarkåren och att våra lärare är klokare än så. Den medborgare som författat medborgarförslaget är själv lärare och vet vad han talar om. Det framgår tydligt när man läser själva medborgarförslaget:
Klicka på texten för att få den större!
Solklart, eller hur?
Begriper inte varför detta självklara förslag ska behöva skvalpa runt i nästan tre år innan politikerna ska kunna fatta beslut. Och ännu mindre varför det har blivit en sådan partiprestige i att försöka stoppa det! Varför vill man ha fortsatt åderlåtning på elever från vår kommun till skolorna i Mörbylånga och behöva betala ännu mer i skolpengar till grannkommunerna?
För att ge sken av visst hyfs och ödmjukhet skriver Forslund i sin insändare i Ölandsbladet idag "Jag kommer inte att delta i beslutet då jag anser mig jävig".  
Han har uppenbarligen inte begripit anledningen till varför jäviga personer inte får delta i ett ärendes handläggning och beslut. Nämligen att den som är jävig inte ska kunna påverka beslutet. Hade han förstått detta hade han inte kastat in en sådan insändare för publicering två dagar innan kommunfullmäktige ska fatta sitt beslut (nu på måndag) - en insändare vars uppenbara syfte är ett försöka påverka ärendets utgång - där det nu står och väger rätt så jämnt. 
Att insändaren är riktad direkt till ledamöterna framgår än tydligare genom att Forslund i veckan skickade ut den i förväg med mail till kommunfullmäktiges ledamöter enligt kommunens mailadresslista. Så att ingen av ledamöterna skulle behöva missa hans synpunkter i sista stund ifall dom inte skulle råka ha Ölandsbladet.
Kommentera gärna
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

1 kommentar:

 1. Roger Johansson17 mars 2018 18:56

  Vilken gris han är herr Forslund! Sossarna måste bort till hösten!

  Vi ses på måndag kl 18:00....


  SvaraRadera