Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 26 mars 2019

Det börjar bli kört för Ilko

Visst var det många hårda ord i kommunfullmäktige förra  måndagen. Och ett och annat sanningens ord. Kunde ha blivit fler. Att publiken från norra Öland reste sig i ilska och lämnade salen i samlad tropp när Ilko Maktfullkomlig (S), Staffan Sossedräng (C) och Kommunist-Sara (V) hade demonstrerat sin makt långt utöver all rim och reson, det var ju inte så konstigt. Detta efter en lång debatt där beskyllningar om lögn och fult spel haglat och det vid ett tillfälle såg ut som om den nye annars så lugne moderatledaren Carl Malgerud tänkte lappa till Ilko. Egentligen var debatten alldeles meningslös, för det var redan bestämt förutbestämt hur beslutet skulle komma att bli. Oavsett alla argument som skulle komma att lyftas. Prestigen var viktigare än något annat.
Som man bäddar får man ligga. Och det har Ilko uppenbarligen gjort. Han har uppvisat nya personlighetsdrag som inte är å roliga. Det handlar om falskhet och svekfullhet.
Ilko är inte längre den trevlige vinnande genomsympatiske person - som han tidigare uppfattats som - utan har alltmer kommit att utvecklas till en prestigefixerad besserwissertyp som alltid ska ha både första och sista ordet och som ständigt avbryter andra för att själv få höras. 
Och stämningen i kommunfullmäktige påverkas naturligtvis av detta.
Och dagen efter - i tisdags - fick vi samtliga gruppledare i kommunfullmäktige ett mejl från kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena Israelsson (S), där hon kallar oss till en gruppledarträff i Stadsdhuset ikväll kl 17 och där hon bl a skriver så här:
Jag vill att ni kommer allihop. Kan ni inte själva skicka någon annan. Vi behöver träffas och diskutera samtalsklimatet i fullmäktige. Mötet i går var bedrövligt! Det var inte länge sedan en representant från SKL var hos oss och pratade om Hot  Hat bland förtroendevalda. Igår kväll osade det hat från alla håll. Det var attacker och påhopp. Det är inte acceptabelt!! Det sitter medborgare i vår kommun och tittar på sändningen. Vad ska de tro? Vi är förtroendevalda av medborgare i kommunen och har fått ett väldigt fint uppdrag som vi ska förvalta på bästa sätt. Det gör vi inte genom att ha ett sådant beteende som var igår. Jag och resten av presidiet finner oss inte i det. Jag ser fram emot en konstruktiv dialog på tisdag. 
                                           
Det känns faktiskt en aning för sent. Beter man sig som Ilko har gjort och fortfarande gör, så kan man nog inte förvänta sig gott kamratskap och konstruktivt samarbete. Det börjar dessvärre bli kört för Ilkos del.
Är tveksam till om gruppledarträffen kan leda till någonting. Isåfall borde nog S-gruppen skicka dit någon annan än Ilko, någon med lite mer ödmjukhet och som inte tror sig vara bäst. 
Det bästa för Borgholms kommun i dagsläget vore om Ilko kunde göra som Lisbeth Lennartsson (C) gjorde efter sitt senaste svidande valnederlag - d v s tacka för sig och ägna sig åt något annat än kommunpolitiken. Samt ge utrymme för ett extraval till kommunfullmäktige som kan lyfta Borgholms kommun till den fina kommun som den skulle bli om alla finge hjälpas åt.

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar