ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

måndag 15 april 2019

Riksdagens partiledares vallfärdande till Falun förstörde för omvalet

Omvalet i Falun för en vecka sedan blev snabbt färdigräknat under veckan och valdeltagandet blev 60,99 procent. Mot 86,86 procent i det val i höstas som nu har fått göras om.  
De partier som nu gick framåt i Falun mot i höstas var Vänsterpartiet som ökade från 5 till 7 mandat, Centerpartiet som ökade med ett mandat till 10 och Kristdemokraterna som ökade från 2 till 3. 
Förlorarna på omvalet var Moderaterna som minskade från 12 till 10, Liberalerna som minskade från 3 till 2 och det lokala Falupartiet som tappade den ena av sina båda platser i kommunfullmäktige. 
För övriga partier blev det status quo. 
Att rikspolitiken så påtagligt slagit igenom i det kommunala omvalet i Falun kan nog skyllas på att riksdagens partiledare stått på kö att besöka Falun den senaste tiden. Dom har formligen vallfärdat dit och valkampanjat utan att ha några kunskaper om de lokala frågorna. 
Kan tänka mig att deras inhopp i den lokala valrörelsen bidrog till det låga valdeltagandet. Folk tycker inte om att bli lurade. Det var ju trots allt ett kommunalval och då bör ju de kommunala frågorna få stå i centrum. 
Kommentarer
                                                 
Relaterade inlägg: 
Det händer mer än Vasaloppet i Dalarna! - tisdag 9 april 2019
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar