Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

* * * * * * * * * * * *
Idag torsdag den 28/5 är det Ingeborg och Borghild i almanackan och vi tänker också på Bojan.

söndag 14 april 2019

Skräckbranten - kommunens representanter väljer att tiga still!

I onsdags i förra veckan ägde ett bitvis ganska stormigt möte rum i Folkets hus i Borgholm där Länsstyrelsen hade bullat upp med en drås på sju tjänstemän som skulle informera borgholmsborna om vad som är på G i Slottsskogen samt ställt fram kaffe och mängder av kaffebröd för att stilla sinnena med. Ni har kanske redan läst om det i lokalpressen. 
Folk som kom till mötet var naturligtvis upprörda över hur det numera ser ut i slottsbranten - som blivit rena rama Skräckbranten med alla sina kvarstående höga döda stubbar efter toppkapade sjuka almar.  
Skräckbranten
Och inte heller gillade folk tanken på elstängsel i Slottsskogen för skapande av betesmark i stora delar av skogen som Länsstyrelsen tydligen också har bestämt sig för.
Det påstås att Länsstyrelsen fått ett stort bidrag från EU för att stängsla in reservat för skalbaggar och andra småkryp och att detta från början var tänkt att göras i Strandtorp men att markägarna där har satt stopp för projektet och att det därför nu blir i Slottsskogen som dom redan beställda elstängslen ska sättas upp. Måste ju tycka att Slottsskogen med sin täta vegetation knappast kan vara lämplig som betesmark om man inte förvandlar den helt och hållet och det kan ju knappast ha varit meningen när man på trettiotalet avsatte den som naturreservat.  
Vårfloran i Slottsskogen skulle nog inte heller må bra av avbetning.  
Mötesdeltagare undrade med rätta om maskar och insekter var viktigare än människorna som har Slottskogen som sitt främsta strövområde! 
Om Länsstyrelsen vill skapa avbetade reservat för maskar sniglar, insekter och oätliga konstiga svampar eller vad vara månde, så borde de väl kunna hitta och köpa in annan lämplig mark för detta istället för borgholmsbornas mest älskade strövområde med oersättlig vårflora. 
Sen kan jag hålla med om att naturligt fallna träd kan få ligga kvar i ett naturreservat för att berika mångfalden med murken ved, men alla dessa avsågade döda stubbar - höga som telefonstolpar - som nu förvandlat branten till en ”skräckbrant” behöver väl ändå inte stå kvar där!? 
Nu verkade väl inte Länsstyrelsens representanter särskilt intresserade av att lyssna på borgholmsbornas åsikter även om dom ville låtsas som att det var just därför som dom ordnat möte. Isåfall kunde dom ju ha hållit mötet in ett tidigare skede innan det mesta redan klappat och klart. Nu verkade mötet mest vara ett slags "skönhetsfernissa" att glänsa lite med så att det ska se fint ut och se ut som man tar hänsnyn till allmänhetens synpunkter! 
Och kommunens folkvalda representanter väljer tydligen att tiga still för att inte stöta sig med  myndigheten! Så dåligt!!! 
Foto: Per Lublin
Kommentarer 
   
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar