Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 3 juni 2020

Nu har vi äntligen fått en krisledning mot covid-19 i kommunen!

Men hela kommunfullmäktigemötet för två veckor sedan var inte skit. 
I början av mötet fick jag faktiskt igenom att coronoasituationen kom upp på tapeten och fick en genomgång, trots att den inte fanns med på den utskickade dagordningen, och - ännu bättre - att kommunstyrelsens arbetsutskott får vidsträckta möjligheter att snabbt fatta beslut i allt som gäller bekämpande av smittspridning utan att det ska behöva tragglas i vare sig kommunstyrelse, socialnämnd eller kommunfullmäktige. 
Oavsett hur bra eller illa byxade kommunstyrelsens arbetsutskott - Ilko Corkovic, Carl Malgerud och Staffan Larsson - är att fatta kloka beslut beträffande bekämpande av smittspridning, är det viktigare att det alls kan tas snabba och ingripande beslut i detta viktiga sammanhang än att det knappt kan tas några snabba beslut alls mer än möjligen att bjuda på lunch och liknande.
Och igår blev det klart att det steget nu är taget och att kommunstyrelsens arbetsutskott nu är krisledningsnämnd med allt vad det innebär av möjligheter till snabba beslut i det som har med coronan att göra. 
Bra! 
Sen är det bara att hoppas att dom sköter sig bra och dom kommer nog inte att sakna goda råd, vare sig från mig eller från andra engagerade kommunmedborgare. 
Ett stort ansvar vilar nu på deras axlar att göra allt för att hindra att många behöver falla offer för covid-19 i vår kommun. Nu handlar det om liv och hälsa för kommunmedborgarna!
Kommentarer
Relaterat inlägg:
Kvällens kommunfullmäktigemöte på distans - vi får inte glömma att skydda våra äldre! - måndag 18 maj 2020
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar