Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 16 juni 2020

Ibland kan man bara inte låta bli ... (II)

Ibland kan man bara inte låta bli att vända sig till förvaltningsrätten. 
Som när politikerna har fattat beslut som kan få ödesdigra konsekvenser för allas vår kommun. På helt huvudlösa grunder. Som coronan kommit att vända upp och ned på.
Som t ex att lägga ner fyra särskilda boenden i Borgholm (Strömgården och på Ekbacka) och Köpingsvik (Soldalen) och istället hyra in sig i ett nytt - ännu inte byggt - samlat huskomplex vid Ekbacka där kommunen blir uppbunden i ett tjugoårigt hyresförhållande. Utan tanke på risken att samtliga kan bli smittade vid en kommande pandemi! Utan att vi vet det minsta om vår ekonomiska situation och behovet av platser på särskilda äldreboende när nuvarande pandemi är över. Då måste det bara bli stopp och belägg - möjlighet till omtag och att tänka efter! 
Satsa istället på flera mindre, välfungerande enheter, som kommunen har råd att äga och kan råda över! Så att vi inte fastnar i ett kostsamt hyresförhållande där vi varken har råd eller möjlighet att bedriva den verksamhet som var tänkt.
I fredags skickade jag in begäran om laglighetsprövning till förvaltningsrätten och hoppas att detta var sista gången på lång tid framöver som jag ska känna mig tvungen att på detta sätt behöva få ett huvudlöst beslut stoppat.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

1 kommentar:

  1. Hur går det med samverkansarbetet med den södra kommunen, Det fanns ju så mycket som man kunde göra tillsammans och minska kostnaderna.

    SvaraRadera