Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in våra jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND. Men det ser ut till att bli soligt med lite ostlig småblåst och upp till tjugo grader varmt under söndagen. Och på måndag mera mulet och svalare.


Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå, här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

torsdag 5 april 2018

Fiasko för "Sveriges bästa äldreomsorg i Borgholms kommun" - lät ju också för bra för att kunna vara sant!

Kommunfullmäktiges beredningsgrupp för att - som det så fint heter - skapa "Sveriges bästa äldreomsorg i Borgholms kommun"  (ni vet den där fina gruppen som Ölandspartiet inte får vara med i - trots att egentligen alla partier ska finnas representerade i fullmäktigeberedningar) och som enligt sitt uppdrag skulle vara klara med sin slutrapport och förslag till åtgärder senast den 30 juni i år begär nu uppskov till den 30 september, d v s till efter valet! 
Detta framgår av kallelsen till nästa kommunfullmäktigemöte som jag har fått se nu under förmiddagen.
Detta kunde man ju nästan ha anat. Dom i beredningsgruppen lär inte ha mycket att komma med eftersom det tydligen inte får kosta några pengar. Därför vill dom nu låta "resultatet" vänta tills valet är över, så att folk fram till valet ska få tro att det ska bli något storstilat och fint av det hela. Det är ganska uppenbart att det handlar om ren och skär valtaktik från sossarna, moderaterna, centern, Dåtid Öland och KD - som alla sitter med i beredningsgruppen - för att i möjligaste mån få bort dom angelägna äldreomsorgsfrågorna från den lokala valdebatten i år! 
Man kan ju nu lätt inse varför jag inte fick vara med i gruppen.
Nu under våren har dom  varit runt och visat upp sig på olika träffar, så att alla ska få bilden av att dom lyssnar och vill veta hur folk tänker. Sedan vill dom kunna glömma bort det hela och möjligen skriva ner det i en slutrapport som presenteras efter valet, "godkänns" och läggs till handlingarna utan att det i praktiken leder till något minsta lilla resultat.
Och vad har det blivit av dom  Julklappar under trettonhelgen som jag petade in under den kommunala julgranen i Stadshuset i år? Hittills ingenting. Femton symboliska paket, vart och ett innehållande ett mycket konkret förslag till åtgärd för att förbättra vår äldreomsorg eller - i något fall - allmänt skapa en bättre situation för våra äldre. Ska även dessa konkreta förslag få ligga i malpåse tills valet är över för att sedan lätt kunna avfärdas utan risk för att det ska påverka partiernas valresultat negativt?
Fiasko för "Sveriges bästa äldreomsorg i Borgholms kommun" - men det lät ju redan från början för bra för att vara sant!
En fräck bluff - redan från början - för att lura väljarna inför kommande val.
Konstaterar nu
Per Lublin     (och säkert många andra)
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

1 kommentar:

  1. Lägg ner beredningsgruppen omedelbart. Erkänn att det var och är ett misslyckande eller om man skall kalla det med rätt ord, TRAMS ända från första förslaget.

    SvaraRadera