Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 30 april 2018

Onödig informatör

Man kan ju undra vad "informatören" som kommunen har anställt sysslar med? Och ska syssla med.
Många kommuner har börjat anställa "informatörer" för att "rätt" information ska komma ut till - och ut i - media, d v s sådana nyheter som makthavarna vill sprida för att medborgarna ska få "rätt" bild av dem.
Tror faktiskt att medborgarna får bäst bild av verkligheten om media själva plockar fram fakta utan "hjälp" av några kommunanställda "informatörer".  
Det känns inte rätt att kommunmedborgarna med sin kommunalskatt ska behöva avlöna "informatörer" för att få en förskönad bild av verkligheten i kommunhuset. Därför har jag hela tiden varit emot att vår kommun skulle anställa en kommunikatör, men likväl har en sådan anställts. 
Uppenbart verkar vara att "informatören" inte är så bra på att informera om sådant som medborgarna borde få information om. 
Tjänsten fyller därmed ingen acceptabel funktion och bör helst avvecklas, ju förr desto bättre.
Tror att Stadshusets Servicecenter fungerar bättre utan någon "informatör" som mellanhand. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar