Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 14 april 2020

Trollen blev inte så många och dom flesta försvann igår under Annandagen

Om vi ska summera den gångna veckan när våra storstäder har haft påsklov, så har alla vädjanden om att undvika resande till fritidshus, vänner, nära och kära i samband med påskhelgen haft påtaglig effekt, kanske inte minst kung Carl XVI Gustafs framträdande och personliga tal till svenska folket i TV under Palmsöndagen.
Då hade ju redan en del påsk-kärringar och "påsktroll" - som jag gärna kallar dem - anlänt till sina hus på Öland, men den befarade ökningen från virusdrabbade regioner senare under veckan blev lyckligtvis mindre än befarat. Kanske även till en del tack vare statsminister Stefan Löfvens och statsepidemiologen Anders Tegnells upprepade uppmaningar.
Igår på Annandag påsk drog de flesta "trollen" iväg igen och lämnade vår ö, och vi får innerligt hoppas att att de inte hann lämna kvar allt för många spår efter sig i form av coronavirus.
Sista trollen på hemväg från Öland?
Vill rikta ett stort tack till alla  de med fritidshus på Öland som brukar komma hit vid påsken som i år valde att inte komma hit nu! Likaså till övriga ölänningar i förskingringen som var kloka nog att avstå från att komma och besöka nära och kära denna påsk! Ni är guld värda och mer än hjärtligt välkomna till Öland när det inte längre finns någon minsta risk att ni kan vara smittbärande från där ni bor eller har varit!

Kommentarer

 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar