Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 april 2020

Öland spirar tidigt i år

Var igår ute och njöt av den öländska naturen i vårvärmen. Fick strax norr om Äleklinta se årets första svala. Verkligen tidigt. Och där blommade redan mandelblom längs den gamla kustvägen. 
Och i en björkhage vid vägen strax söder om Hjärpestad blommade redan gullvivor för fullt!
I full blom längs den gamla kustvägen norr om Äleklinta
Gulsippor och vitsippor om vartannat ...
... vid vägen norr om Hjärpestad

Och här något annat i full blom strax söder om samma by
I gårdagens nummer av kalmartidningen Barometern visar den flitige naturreportern Thorsten Jansson en bild på ett exemplar av Sankte Pers nycklar som han fotograferat rekordtidigt redan den 16 april vid en stig i den öländska Mittlandsskogen. 
Man kan bara konstatera att Öland spirar - och spirar tidigt i år! Helt oavsett att arrangemanget med samma namn i år är inställt på grund av coronan!
Foto: Per Lublin
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar