Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 27 april 2020

Sluta tjafsa Carl Malgerud och inse äntligen allvaret med coronan!


Några räknemissar av kommunens räknenissar får tydligen herr politiker Carl Malgerud att fara i taket och härja om att ”- Läget är allvarligt”. 
Som om sistnämnda skulle ha undgått oss medborgare! Och då handlar det inte om några siffror hit eller dit i budgetavvikelser! Ty läget är verkligen allvarligt med ett dödshot hängande över de flesta sjuttioplussare och personer med någon sjukdom samt även vem som helst annan. 
Det skulle dom ha tänkt på som inte förstod allvaret i att dom riskerade ta med sig dödsssmittan hem genom att åka på skidsemester till Alperna i såväl Österrike som norra Italien där coronan redan börjat härja. Trots att varningar inte saknades innan dom begav sig dit. 
Malgerud hade ju då inga problem med att resa dit för han hade ju köpt handsprit, skröt han med i TV innan avresan.

Carl Malgerud hade köpt handsprit
Det visade sig senare att det var några av dessa skidresenärer som tog smittan med sig hem till Kalmar län. Dock inte från den resa som Malgerud var med på - vill jag tillägga - så där hade han tur.
Det var alltså  det började hos oss i vårt län. Dom första smittfallen kom således inte alls hit från Stockholm utan från just skidorter i Alperna som många resebolag ordnade sportlovsresor till.
Att just Malgerud nu kan prata om att ”läget är allvarligt” är lite väl magstarkt. Och då pratar han inte ens om coronan och förspillda människoliv och det hot mot liv och hälsa som hänger över de flesta av oss.
Botten av hycklande, tycker jag! 
Sluta tjafsa om räknemissar och budgetavvikelser och inse allvaret med coronan istället, bäste Carl Malgerud!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar