Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 30 april 2020

En annorlunda Valborg


Ha en fin Valborg hemma med er själva !!!

I år blir det en annorlunda Valborg. Inga högstämda tal på upphöjda platser inför förväntansfulla folkskaror innan facklor - om vädret tillåter - ska antända majbålen och sångkörer hälsa våren och sköna maj välkommen. Nej så blir det inte i år. 
Istället för att samlas kring valborgsmässoeldar sitter vi i hemma med något gott att äta och dricka och tänder några extra stearinljus och försöker tänka framåt - på den tid som ska komma efter pandemin. För det kommer alltid - för de flesta av oss - finnas ett före och ett efter coronan. Ett före och ett efter som kanske kommer att vara helt annorlunda.  
Låt oss glädjas åt sådant som ändå går att glädjas åt nu i denna ovissa tid. Naturens skönhet som just nu är oemotståndlig. Tidiga morgnars fågelkonserter. Allt det som vi nu i våra karantäner och sociala distanser har tid att göra som vi annars kanske aldrig hunnit få gjort. Dom brev vi kanske skulle vilja skriva. Dom telefonsamtal vi hinner ringa till våra vänner och ensamma släktingar och glädja dem med. Och mycket annat som vi nu har nästan all tid i världen att göra.  
Och låt oss nu i den vackraste vår tänka efter vad vi vill göra i framtiden - vad som då är viktigt i våra liv och för världen. I en annorlunda framtid. För det kommer en framtid. 
Ha nu alla en fin och skön Valborg och njut av det som går att njuta av! 
Foto: Per Lublin
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar