Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 24 april 2020

Polisstation vid torget igen?

I lördags kunde vi läsa i bladet att polisen - vars nuvarande lokaler i Borgholm är utdömda på grund av mögel - efter sommaren flyttar in som hyresgäster hos kommunen på övervåningen på nedlagda lasarettet på Ekbacka. 
Samma morgon hade den stolta tuppen på torget brunnit ned, förmodligen påtuttad av någon eller några under småtimmarna. 
Det leder till tanken om det inte vore bättre att göra en rockad och ha polisstation vid torget istället och därmed kunnat ha bättre uppsikt över vad som händer vid torget när dom flesta sover. 
Kommunen kunde ju hyra ut en del av stadshuset istället, där lagens väktare hållit hus under drygt hundrafemtio år alltsedan stadens tillkomst och fram till att Borgholms stad blev Borgholms kommun för ungefär femtio år sedan, då den nuvarande polisstationen invigdes vid Stensbergsgatan. 
Skulle nästan tro att dom gamla fyllecellerna finns kvar fast dom nu är kontorsutrymmen för kommunala pappersvändare istället som vi har alldeles för många av. 
En annan fördel med att ha polisen vid torget istället för i skymundan på Ekbacka är att den skulle få nära till lite fotpatrullering på stan vilket inte skulle skada. 
Med en synlig polisstation vid torget kanske vi i framtiden kan slippa såväl tuppbrännande och eventuella nedbrännande av julbockar. Samt diverse annat bus på stan.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar