Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 10 augusti 2020

Aldestamska vansinnigheter

Man kan dessvärre undra hur det är beställt i huvudet på herr nöjesarrangören  Pär Aldestam 

Inte nog med den idiotiska idén som han satte i verket förra sommaren med att stänga av torget för borgholmsborna. I år har han satt sig den på att försöka trotsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kringgå regeringens förbud mot folksamlingar på mer än 50 personer. Som faktiskt inte har kommit till för att djävlas med nöjesarrangörer utan är till för att förhindra allvarligare smittspridningssituationer och hindra att människor behöver dö i covid-19. Tyvärr finns det idioter som inte begriper det. 

Således har denne Aldestam kommit på en plan som går ut på att samla hundra personer till en gigantisk kräftskiva under vilken en konsert kan hållas med dubbelt så stor publik som det maximalt tillåtna. Att smittrisken mer än fördubblas bekymrar honom tydligen inte det minsta. Hur är det egentligen fatt? 

   

MEN EGENTLIGEN ÄR DET INGEN KRÄFTSKIVA - även om kräftor kommer att serveras - utan en konsert med en känd artist. Det är artisten och arrangörens ego som är huvudsaken och Hotell Borgholm har bokats, för stort och fint ska det vara när Pär Aldestam vill ha publicitet. Och agerar som om covid-19 inte finns. 

Kräftskivor är något typiskt svenskt som försiggår i glada vänners lag - inte fler än att de flesta känner varandra och kan skåla med varandra. Där sörplar man i sig kräftinnehåll, sjunger snapsvisor och om dilltyngda berg och ska då inte behöva störas av någon artist som sjunger på scen och måste ha uppmärksamheten.   

Det som Pär Aldestam planerar är en konsert  - och inget annat - och uppfyller inte vad som krävs för att det ska vara en kräftskiva!!! 

Regeringen har förbjudit konserter med fler personer närvarande än femtio och det förbudet har inte hävts. Andra länder har haft betydligt strängare förbud när det gäller dylika sammankomster och där har dödstalen i covid-19 också blivit betydligt lägre än i Sverige.  

När vi nu står inför en andra våg av coronan är det extra viktigt att vi respekterar dom få förbud som vi faktiskt har i Sverige i detta avseende och inte accepterar eller deltar i de senaste aldestamska vansinnigheterna!

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar