Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 5 augusti 2020

Skrämmande att våra lanthandlare ska behöva utsättas för sådant!

Nej det var knappast ligaledaren Charles-Ingvar SickanJönsson och hans medkumpan Doris som polisen grep i Borgholmstrakten i söndags. 
För då skulle dom knappast ha släppts fria i går - som de båda gripna och anhållna faktiskt blev. 
Mycket kan sägas om vår polis - som inte ens brydde sig om att åka till Löttorp när det varit inbrott på Systembolaget där för en tid sedan - men i det här fallet har dom verkligen legat i ordentligt och inte skulle åklagaren släppa hjärnorna bakom ett stort och noga planerat rån så lättvindigt. Dom båda gripna och nu släppta kan knappast ha haft så mycket med själva rånet att göra.
Jönssonligan” och skämt åsido, det här är inte ett dugg roligt, det är sorgligt och rent av skrämmande att våra lanthandlare och deras familjer ska behöva utsättas för sådant. Instämmer till fullo i vårt kommunalråds förhoppning att polisen snart ska kunna gripa dom verkliga rånarna och att dom ska placeras där dom hör hemma - bakom galler!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar