Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 16 augusti 2020

Det är inte synd om Pär Aldestam

Det var den här helgen som ”nöjesprofilen” Pär Aldestam hade tänkt att briljera med att kringgå gällande regelverk genom att ha en konsert (förklädd som påhittad ”privat kräftskiva”) med artisten Danny Saucedo med en långt större publik än vad regelverket tillåter. Utan att bry sig om att detta regelverk faktiskt har tillkommit för att begränsa smittspridningen av covid-19 och att det faktiskt är angeläget att alla respekterar det så länge som pandemin pågår! 
För ”nöjesprofilen” betydde det tydligen mer att få genomföra sin tilltänkta konsert med Danny Saucedo - bära eller brista - än om några människor skulle smittas av coronaviruset och kanske stryka med på kuppen. 
Pär Aldestam må vara duktig på att fixa artister till konserter men något gott omdöme kan man inte påstå att han har. Han tycks inte ha fattat att det pågår en pandemi med hittills snart sex tusen avlidna bara i Sverige. 
- Jag har gett mig fan på att lyssna på Danny i sommar och det ska jag göra, sade Pär Aldestam till Ölandsbladet så sent som i förra veckan. Då får han väl köpa sig en grammofonskiva där han kan lyssna på artisten, det har han råd med!
Att polisen lyckligtvis i sista stund satte stopp för den planerade aldestamska konserten på Hotell Borgholm har av Pär Aldestam beskrivits som skandal och närmast rena rättsrötan. Stackars Pälle hade ju ”gjort allt”, beklagade han sig för tidningen Barometern.
Det är faktiskt inte ett dugg synd om Pär Aldestam som inte längre bor på Öland. I varje fall inte officiellt. Han har låtit skriva sig på Ingarö bland gräddan av Sveriges höginkomsttagare. På Ingarö i Värmdö kommun där kommunalskatten är ett par kronor lägre per hundralapp än vad den är i den kommun här på Öland där vi har bekostat hans skolgång och utbildning. 
Så inte en krona av det som ”stackars Pälle” tjänar går tillbaka till vår kommun som kommunalskatt.

 

Kommentarer  

Relaterade inlägg: 
Aldestamska vansinnigheter - måndag 10 augusti 2020 
Senaste nytt: Polisen stoppar den aldestamska låtsas-kräftskivan - tisdag 11 augusti 2020

Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar