ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

fredag 8 juni 2018

Akilov, Breivik, Borgholm och Visby

Så kom den då igår, domen mot terroristen Rakhmat Akilov, han som med en skåpbil mejade ner och dödade människor som råkade befinna sig på gågatan i Stockholm. 
Om detta kan man ju tycka - även ur ett öländskt perspektiv. Han ådöms svenska lagens strängaste straff, d v s livstids fängelse samt utvisning för all framtid. Och då kan man ju undra - för ett så grovt brott som det faktiskt handlar om - ska då inte livstids fängelse vara livstid och kan det då finnas någon "all framtid" efter livstiden? Hur j-vla skötsam han än må vara i sitt fängelse kan jag inte begripa varför han någonsin mer ska släppas ut i frihet. I mitt tycke har han förverkat rätten till varje form av fritt liv. Egentligen rätten till liv alls. Men det är inte min sak att vara bödel.
En sak borde dock vara klar, nämligen att han inte ska få avtjäna sitt straff i Sverige. Det ska ske i det land som han kommer ifrån - Uzbekistan. Han ska livet ut - så långt det nu kan bli - sitta inlåst i ett uzbekiskt fängelse, åtminstone om det fanns någon rim och reson. Det finns ingen rimlig anledning att han ska få bo i ett svenskt fängelse med bättre mat och mer möjligheter till utevistelse än vad de äldre får på t. ex. Soldalen i Köpingsvik och inte heller att han ska få dom rättigheter till studier, TV och datorer på rummet, besök, träning och permissioner som finns på svenska fängelser samt möjligheter till frigivning. 
Sverige får inte skämma ut sig internationellt genom att behandla Akilov med liknande silkesvantar som Norge har behandlat den norske terroristen Anders Behring Breivik med. Någon måtta får det vara!
Sen leder tankarna på Akilovs terrordåd till vad det finns för skydd mot att liknande händelser kan inträffa på andra gågator och platser med många människor samlade. Inte minst gågatan här i Borgholm, där det rör sig mängder av folk sommartid, vid Skördefest och vid andra speciella tillfällen. Förra året fick jag bifall till en motion om skyddshinder mot att tunga fordon skulle kunna dundra in på gågatan i Borgholm, men tyvärr är dom kalkstensblock som kommunen har inköpt och placerat vid gågatans början är inte tillräckligt tunga och borde kompletteras om dom ska kunna motstå en sådan attack. Hur ska man kunna övertyga kommunens ansvariga om det? Innan något allvarligt händer här. 
Inte tillräckligt tunga
På Gotland har man däremot tänkt till när det gäller säkerheten i Visby innerstad, som sommartid på sina håll är ett enda folkvimmel, inte minst under Almedalsveckan. Stora betonglådor på 1,3 ton styck - sammankedjade tre och tre hindrar då tunga fordon att komma igenom avspärrningarna till gångstråken. Fungerar samtidigt som blomlådor till allmän prydnad. Kanske något för Borgholm att tänka på?
Hindrar tunga fordon
Eller är människoliv på gågatan i Borgholm inte lika mycket värda som politikergräddans under deras årliga ljugarevecka i Visby? 
Foto:Per Lublin 
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

1 kommentar:

  1. Kan hålla med dig till 100 %. En man vars intention verkligen var att döda så många som möjligt, ska aldrig finna någon form av nåd någonstans. Blocken man lagt ut i Borgholm skulle aldrig kunna mota en lastbil, gör om och gör rätt. Härligt namn du har på Gotlandsveckan, Ljugareveckan, det tar jag till mig. Fortsätt att kämpa käre vän, du gör det bäst av alla, kram. Ewa

    SvaraRadera