lördag 16 juni 2018

Rädda liv på norra Öland viktigare än hundrakilometersväg genom Rälla!

Än en gång påminns vi om dom livsfarliga vägkorsningarna längs 136:an på norra Öland. 
I söndags smällde det vid avfarten till Sandvik vid Södvik. Det stannade vid personskador och två kvaddade bilar, men det kunde ha gått betydligt värre. En ung familj från östra sidan av vår kommun - pappa, mamma och två döttrar - som satt i den påkörda bilen kunde ha blivit utplånad.   
Vi har ett par riktigt farliga korsningar på norra Öland, den vid Södvik och den vid Källa. Och så har vi avsaknaden av gång- och cykelväg genom Byxelkrok bort till Melby vägskäl, där döden står och lurar på oskyddade trafikanter. När ska det göras något åt dessa tre dödsfällor? Eller ska vi bara vänta och hoppas att alla överlever även nästa gång?
Dags att Trafikverket redan nu får i uppdrag att med högsta prioritet åtgärda de båda korsningarna i Södvik och Källa samt ordna separat gång - och cykelväg på sträckan Byxelkrok - Mellby. Detta är betydligt angelägnare än mitträckesväg söder om Borgholm så att bilarna ska kunna köra hundra knyck genom Rälla! Här måste kommunledningen tänka om rejält! 
Det är viktigare att förhindra dödsolyckor på norra Öland än att Ilko & kompani* ska vinna tre minuter när dom kör från Borgholm till flygplatsen i Kalmar!
*) Ilko Corkovic (S), Marcel van Luijn (M) och Sofie Loirendal (Dåtid Öland) utgör kommunledningen i Borgholms kommun och har därmed inflytande över Trafikverkets prioriteringar när det gäller deras satsningar på norra halvan av Öland.. 
Kommentarer  

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

2 kommentarer:

  1. Klart att de tre ickeölänningarna snabbt vill kunna ta sig till Kalmar då deras framtida arbetsplats kommer att vara i Kalmar Kommuns stadshus - detta då Borgholm och Mörbylånga kommuner snart kommer att slås samman med Kalmar Kommun. Ilko vill nog gärna komma Johan Persson närmare in på livet och på så sätt få en möjlighet att ta sig vidare i karriären, riksdagen eller plats i partiledningen(ersättare för JP).

    SvaraRadera
  2. Hela 3 minuter snabbare? Nu ska vi inte vara så överdrivet optimitiska! De 24 kilometrarna mellan Borgholm och brofästet avverkas bara 2 minuter snabbare med en (fortfarande hypotetisk) 10 km/h högre snitthastighet. Men det är väl ändå värt några hundra miljoner skattekronor, och så får man ju leka storstad med landsbygden också. Men på 2 minuter hinner väl inte Ilko och Ölandsbladet stanna till på Ekerum för att få dagens politik- och artikelbeställningar, så det är bäst att vi bygger sexfilig 130-motorväg. Man vill ju inte hindra s.k. Utveckling och Satsningar. Alla vet ju att det är för mitträcken, hotellkomplex, handelsområden och fritidsbyar som folk väljer att flytta till Sveriges vackraste landskap!

    Bert 08:43;
    För att klättra till partiledningen ska man nog hålla sig borta från permanent "skadat gods" som JP - dvs Mona Sahlins(!) f.d. pressekreterare, som förvisades från den skändligen besudlade huvudstadsparnassen till en landsortshåla där han kan frottera sig med bondfångare som Fanerdun bäst han vill utan att skada Partiet på riksnivå... Och Ilko har ju redan funnit sitt egna Fanerdun i Ekerum, kan en försäljargrabb direkt från ett nedlagt skandalbolag i den spanska timesharemäklarbranschen få det symboliska VD-jobbet där så kan det säkert hittas på något jobb åt Ilko också, men just nu är han nog mer användbar för dem i kommunhuset.

    SvaraRadera