lördag 2 juni 2018

Avslut på kommunfullmäktigemöte med pinsamt avslut. Med en slags MENY på slutet

För drygt fem år sedan - i april 2013 -  beslutades det i kommunfullmäktige att Borgholms kommun skulle ansöka om att få bli en rättvisemärkt kommun, det där som kallas "färtrejjd" och stavas "Fairtrade" - d v s att vid inköp av varor hålla sig till sådana som är framställda under garanterat schyssta arbetsvillkor och som numera börjar bli allt vanligare ute i handeln. T ex har vi vant oss vid att se det på vissa kaffepaket m m. 
Förslaget kom från samhällsbyggnadsnämnden och det var meningen att nämnden skulle ombesörja ansökan. Det förutsattes att det skulle bli "kostnadsneutralt" för kommunen. 
Efter kommunfullmäktiges beslut den gången har det fram till i år inte hänt någonting i saken. Varken bu eller bä. Så någon ansökan  om att få bli certifierad som rättvisemärkt har inte lämnats in från Borgholms kommun. Till skillnad från t ex Emmaboda kommun som kan ståta med att vara rättvisemärkt. 
På förslag från tjänstemannahåll i kommunen - som "inte ser något värde" i att vara rättvisemärkt - har kommunledningen nyligen föreslagit att"ärendet" ska avslutas "utan vidare åtgärd". På förslag av en halvsovande kommunstyrelse - där klubban gick utan debatt - beslutade kommunfullmäktige nu vid senaste mötet med röstsiffrorna 21 - 9 att "avsluta ärendet utan åtgärd".
Pinsamt tycker jag och ett praktexempel på kommunfullmäktigebeslut som bara blir liggande utan att verkställas - ja ja det finns ännu värre förstås i vår kommun!   
Heder åt Maria Lindmark (Mp) som blåste liv i frågan och fick till en liten debatt innan klubban föll i detta avslutande ärende vid kommunfullmäktigemötet. 
Den debatten kan du webbinspelad följa HÄR!
Detta inlägg om ett pinsamt avslut får samtidigt bli det avslutande inlägget här på bloggen från kommunfullmäktiges majsammanträde
Kommentarer
--------------------------------------------------------- 

          Och så var det MENYN, lagom utvald:
                                                                   
Meny. Foto från Wikipedia
Sammanträdet i sin helhet går att följa i webbinspelning HÄR för den som tycker att det är väl använd tid - drygt tre och en halv timme. 
Hela kommunfullmäktigeprotokollet med alla omröstningslistorna och reservationer har du HÄR!
Relaterade inlägg i en slags MENY:
Nej tack till vattvälling åt våra äldre - torsdag 24 maj 2018
Kors i markisväven! - fredag 25 maj 2018 
Jämn omröstning om bidrag till enskilda vägar gick fel tack vare (M)arcel och sossarnas utslagsröst - fredag 25 maj 2018
Lika lätt som att lära en katt att sitta på toaletten - lättframkomlig gångväg spolad - lördag 26 maj 2018
Nejsägarna i kommunfullmäktige - lördag 26 maj 2018
Medborgarpanel . något som kan ge ökat medborgarinflytande, delaktighet och respekt för politiken - torsdag 31 maj 2018
Gubberiet gör gubbevars Gubbholm gubbigare - fredag 1 juni 2018
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar