onsdag 20 juni 2018

Första halvlek i kommunfullmäktige: Upprorsstämning bland föräldrar på norra Öland på grund av försämrade skolskjutsar, svikna löften och förlorad tilltro!

Man kan väl lugnt säga att det blev ett ganska stormigt kommunfullmäktige i måndags, då vissa politiker med argan list försökte torpedera den beslutade upprustningen av Åkerboskolan - för det var faktiskt vad det handlade om - även om dom sköt sig i benet. 
Samtidigt som en busslast upprörda nordölänningar kommit till Borgholm och demonsterade både på torget och inne i fullmäktigesalen och hade ett och annat att säga till politikerna under allmänhetens frågestund - både om dom försämrade skolskjutsarna i höst, där kravet var att göra om och göra rätt! Och om Åkerboskolan där man krävde upprustning men alls ingen "språjtans ny skola". Samt att få behålla förskolan Sandhorvan i Böda! 
Det framkom med all tydlighet att man inte litade på politikerna längre!
 
 
 
Mötet började med att ordföranden Eva-Lena Israelsson (S) försökte få upp en nyskriven motion från Lars-Erik ("Leo") Larsson (V) som ett extraärende, så att kommunfullmäktige - där S + V + C tillsammans har majoritet - skulle kunna riva upp kommunstyrelsens beslut om upprustning av Åkerboskolan. Något som Leo knappast lär ha hittat på själv utan där någon vis(s) politiker torde ligga bakom. För att ett extraärende ska kunna tas upp krävs dock att samtliga i kommunfullmäktige är överens om det och det var vi sannerligen inte, i varje fall inte vi som är angelägna om att den sedan länge utlovade upprustningen i och med kommunstyrelsens beslut i slutet av maj kan komma igång så snart som möjligt. Så den gubben gick inte hem, även om man försökte! 
Så kom då Allmänhetens frågestund där politikerna gjorde vad dom kunde för att ta över. Först började den nye centerledaren Staffan Larsson att i egenskap av "allmänhet" - eftersom han inte är invald i kommunfullmäktige än - att ställa frågor för att få ut politikerna på banan och diskutera Åkerboskolan och sen blev det full fart på både kommunalrådet Ilko Corkovic (S) och antagonisten i kommunledningen Marcel van Luijn (M). Näst på tur att ställa frågor var Lennart Bohlin (Dåtid Öland) som inte heller sitter i kommunfullmäktige men kände sig tvungen att förklara "sin" roll när det gällde Åkerboskolan och när det äntligen blev tid för den icke-politiska tillresta allmänheten att komma till tals var dom tjugo minutrarna som var avsatta för frågestunden redan förbrukade av politikerna. Dock vågade väl inte ordföranden att avbryta frågestunden - för då hade det väl tagit hus i helsike bland åhörarna - som var ungefär lika många som politikerna i bänkarna. 
Så vad föräldrarna från norra Öland hade att säga under frågestunden och hur dom blev bemötta kan ni höra HÄR!
Vill ni följa hela första halvlek kan ni istället  klicka HÄR!
Dagen efter var det en som bor på norra Öland och som varit med tillräckligt länge för att inse hur det politiska spelet fungerar, som sade till mig att efter valet kommer politikern nog att vilja lägga ner högstadiet på Åkerboskolan och låta högstadieeleverna åka med bussen till Borgholm. Då finner dom ut att det blir billigast så, vänta bara! 
Tyvärr skulle det inte förvåna mig om han har rätt. I synnerhet inte om dom får för sig att slå ihop kommunerna - isåfall lär det inte bli något högstadium norr om Borgholm. Sen kan "projektledaren" Stefan Carlsson säga vad han vill!
Tror att många av politikerna var en aning skärrade i stadshuset i måndags. Och det kan dom gott vara! 
Det är bra att kommunmedborgarna går ut och demonstrerar!
Plats för kommentarer

Relaterade inlägg:
Respektlöst hanterat kommunstyrelsemöte med misslyckat kuppförsök kring Åkerboskolan - torsdag den 26 april 2018 
Slaget om Åkerboskolan idag kl 10 - tisdag 29 maj 2018   
Sunda förnuftet segrade om Åkerboskolan med röstsiffrorna 6 - 5. Igår vanns slaget! - torsdag 30 maj 2018  
Upprustningen av Åkerboskolan kan äntligen komma igång - torsdag 31 maj 2018 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar