Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 27 maj 2020

Covid-19 på äldreboende i vår kommun

Nu har det som inte skulle få hända hänt även i vår kommun. Smittan har kommit in på ett av våra äldreboenden. 
Det hyschas om vilket, så jag vet inte. 
Vi har ju ett antal särskilda boenden att välja på i vår kommun, så nu gäller att smitta begränsas till just det boendet. 
Den bekräftat smittades isoleras, förmodligen genom att tills vidare överföras till det specialinrättade covid-19-boendet som nu gjorts i ordning högst uppe i den äldsta lasarettsbyggnaden på Ekbackaområdet. 
Men nu måste alla boende och all personal på det smittdrabbade äldreboendet - och Salla andra som kan ha varit i kontakt med den smittade omgående testas mot covid-19 för att begränsa smittspridningen och försöka få det drabbade äldreboendet fritt från coronan! 
Det går inte att dröja med detta! 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka” R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar