Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 26 maj 2020

Sommaren är här - i varje fall i Borgholm

Det stod klart redan igår kväll att sommaren har kommit hit över sundet. Inte till hela vår ö men till delar av vår kommun, vilket väl är huvudsaken.
Hitills är det området från Rälla i söder och upp till och med Borgholm i samt ett från Lundegård i söder och till och med Horns udde i norr som har fått den äran men vi får väl hoppas att sommaren snart ska omfamna hela vår kommun. 
Här ser vi det dagsaktuella läget för hela vårt land enligt SMHI, där grön färg betecknar årstiden vår (ljust grönt har vårtemperaturer men ännu ej vår), medan orange färg betecknar sommar och gult sommartemperatur men ännu inte sommar. 


Karta: SMHI 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka” R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar