Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

* * * * * * * * * * * *
Idag torsdag den 28/5 är det Ingeborg och Borghild i almanackan och vi tänker också på Bojan.

fredag 22 maj 2020

Veckans parkering!

En fin dam - som ser ut som om hon är en av dem som vi just nu inte vill ha här - glider in med sin lilla guldfärgade bil på Västra Kyrkogatan och parkerar prydligt på fel sida gatan - den vänstra - mot färdriktningen.
Bara ett par meter (!) från övergångsstället vid Badhusgatan där det brukar passera mycket barn.Tjusigt - veckans parkering! 
Guldfärgad bil passar ju bra till guldmedalj i felparkering! 
Och där står bilen dubbelt felparkerad inte bara en timme eller två. Utan först efter tre timmar återkommer den fina damen, öppnar bildörren och sätter sig i bilen, målar läpparna och kör vidare mot Södra Långgatan och viker av ner mot hamnen. 
Undrar vilken snofsig parkering hon sedan kanske lyckades med där.
Det kan tilläggas att hon mycket väl hade kunnat parkera lagligt i färdriktningen på rätt sida av Västra Kyrkogatan för det fanns flera lediga platser den sidan. 
Hon får gärna åka tillbaka till fastlandet snarast möjligt och behöver inte komma tillbaka hit förrän coronan definitivt är över!
 Bakom kameran: Per Lublin 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R

4 kommentarer:

 1. Karantänsjukan har tydligen drabbat dig, symtom: exv att fotobevaka en felparkerad bil i tre timmar. Jaja, du kanske drömmer om att bli "Lapplisa" i nästa liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att följa Folkhälsomyndighetens råd och hålla sig hemma än att hamna en månad i respirator.
   Låt vara att sysselsättningen kan te sig bristfällig när man är hemma, men jag hade ju turen att råka befinna mig på balkongen häromdagen, både när den fina damen kom och utförde sin fantastiska parkering och när hon senare kom tillbaka till bilen. Så jag kunde ju dokumentera ett fint exempel på fastlänningar som kommer hit och tror att dom kan göra hur dom vill. Men det passade tydligen inte herr Bert i Mönsterås som älskar att lägga sig i vad som händer på våran sida av sundet. Tydligen brist på sysselsättning där.

   Radera
 2. Man må ogilla "fina damer" och människor som inte bor där man själv bor, men ibland måste man tygla sin aversion.

  Vem som helst fattar rent instinktivt att det är olämpligt att smygfotografera privatpersoner och lägga ut identifierbara bilder tillsammans med registreringsnummer, anklagelser och spekulationer på nätet. Många fattar dessutom att det är otvetydigt olagligt.

  En del kan innan man far ut i anklagelser till och med bry sig om att slå upp registreringsnumret, och upptäcka att den "fina damens" gamla bil är registrerad på Öland.

  BrB 5 kap. 1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polisens lämnar numera inte ut namn och adressuppgifter på ägare till bilar, men när jah kollade mekd polisskrev inlägget - fick jag i vart fall veta att bilens ägare INTE var hemmahörande på Öland.

   Kan inte tycka att jag pekat ut den fina damen som brottslig eller klandervärd i sitt beteende när jag ju faktisk beskrev hennes parkering som ”tjusig - veckans parkering”.sen må andra ha din egen uppfattning, det kan ju inte jag rå för.

   Men den fins damen får gärna polsisanmäla mig om hon så önskar så får vi kanske veta polisens uppfattning om det hela.

   Tycker att det är djäkligt fegt av dig att ANONYMT utpeka mig med lagrum i brottsbalken som du påstår att jag har brutit emot. Snacka om att kasta sten från eget glashus!

   Radera