Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 28 maj 2020

Det går inte att blanda ihop äpplen och päron. Vi måste behålla kvarvarande lågstadium och mellanstadium på Östra sidan!!!

Härom dagen kunde vi läsa i bladet om ett förslag att sjätteklassarna från och med nästa läsår äntligen ska få vara kvar i mellanstadieskolorna där de hör hemma (ett utmärkt förslag som välkomnas av många) blandat (!) med ett uruselt förslag att lägga ner hela mellanstadiet i Gärdslösa (ett förslag som lär förbannas av ännu fler och skapa upprorsstämning på hela östra sidan. Samt ”massflykt” av grundskoleelever och överföringar av skolpenningar till grannkommunen. 
Snacka om att blanda ihop äpplen och päron till ett stinkande paket rutten frukt!
D v s samma utveckling som för ett antal år sedan i Böda (där klasserna 1- 6 först blev 1 - 3 och sedan ingenting) och skolan därefter såldes och blev något helt annat.
Det är inte så förskräckligt länge sedan som det på Östra sidan fanns skolor i såväl Bredsättra, Runsten, som Gärdslösa, innan en stegvis nedläggning påbörjades i nu nämnd ordning. 
Med facit i hand från nedläggningen av Runstens skola har det blivit dyrbar för vår kommun p g a elevflykten till Gårdby m m - precis som många hade förutsett.
Så nu borde vem som helst kunna förutse detsamma vid ett ytterligare steg på denna väg gällande Gärdslösa.
Det vore förödande för utvecklingen av hela Östra sidan av vår kommun!
Så ett absolut nej till detta motsättningsfyllda paket, men ett ja till till att sjätteklassarna fortsättningsvis får stanna på dom mellanstadieskolor där dom hör hemma istället för att gå med högstadiet på Slottsskolan i Borgholm.
Det ena har inte med det andra att göra och tillsammans blir det så fel som det bara kan.
Det utmärkta förslaget om sjätteklassarna borde snarast genomföras och det andra - urusla - ska direkt till papperskorgen!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka” R

2 kommentarer:

  1. Det sägs i media på nätet, att det har begåtts en våldtäkt på en 14 årig flicka i en av Borgholms skolor, förövaren går i samma klass som offret. Skolans rektor har låtit förövaren gå kvar i klassen medans flickan har fått byta klass - hur ser du på den lösningen?
    Rektorn har tydligen inte brytt sig att prata med offrets familj utan låtit det skedda i stort sett få dö ut, kan den strategin ha att göra med att förövaren är invandrad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om detta är sant är det för djävligt!!!
      Ska följa upp.

      Radera