Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 28 juli 2014

En utmärkt insändare

Och ni har väl inte missat den här insändaren i lördagens Ölandsblad?                    

l
Så j-kla rätt har insändarskribenten Andersson!
Men det handlar inte bara om att få till stånd ett "maktskifte" för det ena maktblocket behöver inte vara bättre än det andra. Makt kan alltid vara farligt! 
Det handlar om att få nytt folk till ledande poster som inte är ute efter just "makten" utan som vill åstadkomma något i samförstånd med kommunmedborgarna, som kan lyssna på kommunmedborgarna och har förmågan att rätta sig efter kommunmedborgarnas vilja och driva utvecklingen i en demokratisk riktning! 
Väljare - det duger inte att ersätta ett misslyckat kommunalråd med ett annat! 
Väljare - det som kan duga är att rösta fram sådana som inte haft någon fot inne i kommunledningen och som står utanför maktblocken! 

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar