Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 28 juli 2014

Sedan ett par veckor vecko
Med musik och vackra ord ska politikerna få stöd och kraft inför de kommande fyra åren, är tydligen tanken. 
- Det är inget konstigt. Riksdagens öppnande hålls ju i kyrkan i Stockholm, säger ordförande i pastoratets kyrkonämnd, Ann-Kristin Forsman (m), till tidningens Maria Alåsen
- Tanken på en sådan ceremoni är inte kontroversiell, förklarar Ann-Kristin Forsman. Hon tycker inte att diskussionen om skolavslutningar som inte får hållas i kyrkan ska jämställas med en ceremoni för politikernas nystart. 
- Här handlar det om vuxna människor, fortsätter Ann-Kristin Forsman. 
Jaså? Det kan man ju faktiskt ofta undra. 
Men det blir förhoppningsvis betydligt bättre när dom nya får träda till efter valet nu i höst. Då kanske flertalet i kommunfullmäktige kommer att bestå av vuxna människor. Man kan ju alltid hoppas! 
Vad som helst är bättre än dessa långrandiga meningslösa "informationer" som dom senaste åren i timmavis har inlett vartenda kommunfullmäktigemöte, men frågan är om inte det som ledamöterna bäst skulle behöva vore en introduktion i vad demokrati verkligen är. 
I övrigt avstår jag från egna kommentarer.

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar