Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 juli 2014

Koka allt dricksvatten i Enerumsområdet före användande!

I måndags skadades en huvudvattenledning vid grävningsarbete i närheten av Byxelkrok, där ett stort antal hushåll blev utan vatten. 
När läckan lagats måste vattenledningssystemet i området kloreras för att få bort eventuella bakterier som kunde ha kommit in. Allmänheten i det berörda området har varnadts för att - under den närmaste veckan - dricka av vattnet utan att först koka det. 
Idag finns uppgifter i Barometern/Östran om att alla inte nåtts av denna varning, så att personer i drabbade hushåll kommit att dricka av vattnet - utan att vidta denna säkerhetsåtgärd - när det väl släppts på. 
Hur är det med krisberedskapen egentligen i Borgholms kommun? 
Likaså har det förekommit varierande uppgifter på kommunens hemsida om hur stort det drabbade området här. Vilken av kartorna gäller? 
Den större varianten med hela Enerumsområdet

Den koncentrerade varianten kring golfbanan
Kan kanske vara bäst att ta det säkraste före det osäkra.

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar