Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 30 juli 2014

Strutspolitik i fallet Madeling - Waxegård: Varför har ansvariga politiker ingenting gjort utan valt att sticka huvudet i sanden?

Det var en bra ledare i Ölandsbladet igår om Strutsar i kommunhus. Klicka här så kan Du läsa!
Det var högst befogade frågor kring hur rekryteringen av just Håkan Waxegård till det eftertraktade jobbet som destinationsutvecklare egentligen gick till, frågor kring hur denne Waxegård kunde få tämligen fria händer att bl a anställa sina kompisar för uppdrag åt kommunen, frågor kring ekonomiska oklarheter i samband med att Waxegård lämnade sin tjänst och frågetecken kring den halva miljon som "actionteamet" kring Waxegård nu kräver kommunen på. Men framför allt frågan kring varför ansvariga politiker ingenting gjort utan valt att sticka huvudet i sanden.  
Den person i kommunhuset i Borgholm som rekryterade och anställde Waxegård sitter kvar i orubbat bo på sitt fina tjänsterum och har kvar sina befogenheter att rekrytera och anställa till olika tjänster även i fortsättningen! 
Tidningsledaren avslutar med: 

Inte ens oppositionspolitikerna, vare sig i Mörbylånga eller Borgholm har reagerat.
Där borde dock Ölandsbladet ha kunnat ge mig ett litet erkännande, för ingen kan väl säga annat än att jag har reagerat!    
Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar