Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 14 juli 2014

Titt i kulan

  
 
Nu är kristallkulan putsad och vi ska titta närmare på vad den har att säga så här på dagen två månader före själva valdagen: 
Socialdemokraterna (S) - skördar plus av Youngster, som kom till på Ilko Corkovics initiativ och som kan komma att växa. Det lyckades i alla fall att få hit alla riksdagspartiernas ungdomsförbund. Ökar med två platser i det nya kommunfullmäktige mot för en månad sedan. Med nio platser ser partiet ut att bli störst i kommunfullmäktige. 
Moderaterna (M) domineras så här två månader före valet fortfarande ganska mycket av Eddie Forsman och stampar vidare på fyra platser i det nya kommunfullmäktige.
Centern (C) lider av den inbördes käringträtan som inte ser ut att ta slut och Stig Bertilssons elbil förändrar inte saken. Tappar ytterligare en plats och hamnar på fyra platser i kommunfullmäktige efter valet.
Framtid Ölands (FÖ) har inte hörts så mycket av på den senaste tiden men finns där och har stort stöd. Fortfarande ser det ut att bli sju platser i kommunfullmäktige.
nya Ölandspartiet (ÖP) har samma positiva läge som sist. Fem platser ser det ut att bli i kommunfullmäktige efter valet. Det känns väldigt bra.
Sverigedemokraterna (SD) har inte hörts så mycket av på kommunnivå men lär ha en lista på gång, som kan få tre platser i kommunfullmäktige.
Miljöpartiet (MP) kan inte längre dra samma fördel av EU-framgången kommunalt. Missar bonusplatsen och får två platser i kommunfullmäktige efter valet i höst. 
Vänsterpartiet (V) står fortfarande kvar på en plats i det nya kommunfullmäktige.
Kristdemokraterna (KD) och Folkpartiet (FP) ser fortfarande ut att stå helt utanför. Dom syns inte alls i kristallkulan i nuläget.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar