Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 29 juli 2014

Missar tyvärr alldeles för mycket

Tänk som mycket som händer och sker här på Öland under sommaren, när man liksom inte hinner vara överallt på en gång. Eller att man glömmer bort något som man skulle till. Den tryckande värmen gör en ju inte precis så där jättealert.
I torsdags hölls ett föredrag om gamla öländska ortnamn, som skulle ha varit väldigt intressant att ha varit med på. Det skulle ha varit mycket lyckat, har jag i efterhand fått höra. Platsen var Gärdslösa prästgård* (där jag själv en gång i tiden bedrivit lokalhistorisk forskning bland arkivalierna hemma hos prosten Bror Ek och där gamla ortsnamn var en del i pusslet). Verkligen synd att jag missade det.
I Stora Rör* har det varit boksläpp för skriften "Stora Rör. Berättelser och hågkomster"! Även där hade det varit intressant att ha varit med. Men boken - som både ska handlar om gammalt och rymma hemvändares synpunkter - går ju att läsa oavsett att man missat presentationen. 
Ekerum* var det i helgen ett så kallat "samrådsmöte" kring bolagets fortsatte planer. Hade varit bra att redan i detta skede få höra vad de bofasta i omgivningen kunde ha för synpunkter. Som folkvald bör man veta det om man senare ska vara med och ta ställning. 
Och så där håller det på. Tyvärr blir det alldeles för mycket som man missar. 
Men jag ska i vart fall inte missa det extra kommunfullmäktigemötet på måndag :-) 

*) Fotnot: Allt inom en femtonkilometersradie från där jag bor!

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar