Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 juli 2014

Klantigt drag av Lennartsson inte lagligt

Det visade sig igår - vi närmare granskning - att kommunstyrelsens ordförande (Lisbeth Lennartsson) tillsammans med kommunchefen (Christina Madeling) eller kommunstyrelsens förste vice ordförande (Eddie Forsman) tillsammans med ekonomichefen (Lars-Gunnar Fagerberg) har rätt att vara firmatecknare för Borgholms kommun. Inga andra. 
Detta innebär att dom båda förstnämnda tillsammans eller dom båda sistnämnda tillsammans måste vara dom som skriver under för kommunens räkning, i varje fall så fort som det handlar om avtal för ett värde överstigande hundra tusen kronor - och det handlar det naturligtvis om när det gäller skolskjutsarna. Ingen av dom båda "paren" har rätt att själva överlåta firmatecknarbehörighet till någon annan.  
Utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva tyckte nog att hon lyckats sätta ärkefienden och partikamraten Lisbeth Lennartsson på pottan när hon bollade över till henne att tillsammans med kommunchefen skriva under utbildningsnämndens beslut att teckna ett tillfälligt avtal med Bergkvarabuss. Vilket fick Lisbeth Lennartsson att kontra genom att hon och kommunchefen beslutade överlåta till utbildningsnämndens ansvariga att själva underteckna i detta speciella fall.
Eftersom Lisbeth Lennartsson och Christina Madeling saknar rätt att överlåta sin firmatecknarbehörighet på det viset, så har jag under gårdagen bett Förvaltningsrätten att granska deras beslut och ogiltigförklara hela förfarandet! Samt har jag underrättat berörda parter som t ex ifrågavarande bussbolag. 
Nu är det upp till Lisbeth Lennartsson att se till att hittillsvarande skolskjutsavtal blir tillsvidareförlängt. Hur det ska gå till har jag redan tipsat om. Hon kan nu glömma vendettan med Ateva och se till att göra rätt! 
Det är självklart att Tomas Buss ska få fortsätta att köra skolbarnen så länge som inte högsta instans eventuellt skulle säga något annat!

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar