Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 26 juli 2014

    
Oppositionsledaren:

 Dyrt för kommunen


Makalösa notor på en halv miljon kronor har dimpt ner hos Borgholms kommun från Håkan Waxegårds kompisar, bl a från ett bolag som kallar sig Bulldog någonting. Ölandsbladets avslöjande säger en hel del. Grabbarna på tidningsbilden ser ut som att om inte kommunen betalar illa kvickt kan personer i stadshuset räkna med att få knäskålarna inslagna. Eller liknande. Som en första varning. 
   
Vad har egentligen "kommunchef" Christina Madeling ställt till med när hon anställde Waxegård - just honom bland femtioelva andra sökande - och gav honom fria händer? Och vad kommer slutnotan för "frälsaren" Waxegård att kosta kommunens medborgare?
  
Hur som helst har det Madelingska äventyret blivit dyrt för kommunen!
  
Ett annat - och till skillnad från föregående faktiskt högst befogat - krav som ställts på Borgholms kommun är från f d Himla Gott.

Genom felaktigt agerande från Samhällsbyggnadsförvaltningens sida invaggades dom härom året med ett femårigt bygglov i god tro att det bara var att köra igång med den sedermera omdiskuterade glasverandan på torget. Sedan denna väl hade inköpts och monterats upp började problemen med att en granne på torget överklagade bygglovet, vilket försvann redan efter första säsongen. Där stod Ann och Uffe med sitt dyrt inköpta glashus som tills vidare fick stå nedmonterat i ett förråd.
  
Nu kräver dom genom juridiskt ombud kommunen på 944.000 kronor i en stämningsansökan hos Kalmar tingsrätt. Samtidigt som dom erbjuder kommunen en förlikning på ett något mindre belopp. Man får hoppas att kommunen har en täckande drulleförsäkring för sina tjänstemän, för här är det nog bara att betala. Annars lär slutnotan bli betydligt dyrare för Borgholms kommun med en massa rättegångskostnader som kommunen åker på att betala!

Det har blivit dyrt för kommunen med vissa tjänstemän.
  
Vad säger politikerna i kommunledningen
och varför gör dom ingenting?
   

Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!

Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här och rulla neråt!
    

3 kommentarer:

  1. Vad är det Waxegård och hans glada bulldoggar ställt till med då?
    Eftersom dom blev sparkade efter tre månader bara?
    Bara halvkvädna visor överallt!
    Skulle va intressant att få lite bakgrundsfakta till rabaldret!

    SvaraRadera
  2. Hej Börje!
    Det är kanske fler som undrar, men fråga istället vad Waxegård BORDE ha gjort men aldrig gjorde! Vad var han anställd för att göra och vad blev egentligen gjort! Ingenting tycks ha blivit gjort mer än att han fixade "jobb" åt sina torpedliknande kompisar som dom nu vill ha betalt för.

    Att Waxegård dessutom lär ha burit sig illa åt vid något tillfälle är väl en bisak i sammanhanget. Jag känner inte till dom detaljerna, men kan jag väl försöka ta reda på det och då kanske jag kan återkomma med det.

    SvaraRadera
  3. Tack för svaret, Lubbe! Verkar som turisthanteringen på Öland drar till sej lycksökare som
    flugor till en koskit,( Öholm) . Men, så klart. Dom anställer inte sej själva. Det är koskitarna
    som gör.

    SvaraRadera