Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 19 juli 2014

Olustigt cirkusnummer av Lennartsson rena sveket

Den inbördes schismen hos ett av partierna i det ena politikerblocket i Borgholms kommun verkar ha lett till att den ena av kombattanterna, kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (Cp), verkar ha fått rena hjärnsläppet. 
Hon har nu nämligen lämnat över till sin motkombattant, utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (också Cp) att i kommunalrådets ställe få skriva under ett avtal med Bergkvarabuss som nyssnämnda Lisbeth Lennartsson säger sig inte vilja veta av. 
Men varför i Herrans namn ger hon då Ateva den fullmakten?
Hon vet ju för höge Farao vad Ateva tänker göra så fort som hon bara kan! 
Det här är i mina ögon ett ynkligt svek mot ett familjeföretag i vår kommun, som på ett utmärkt sätt kört skolbarn i kommunen och som bedriver en omfattande trafikverksamhet till service för invånare som vill ut och resa och där chaufförer och andra anställda betalar skatt till Borgholms kommun. Det är därtill ett lika ynkligt svek mot dom skolbarn som nu riskerar att alldeles i onödan få byta skolbuss och skolbusschafförer två gånger, dels när hösttermnien börjar, och dels när Tomas Buss AB lite senare förhoppningsvis vinner upphandlingsmålet i Kammarrätten! 
Därtill är det ett svek mot alla som skrivit under i namninsamlingen!  
Jag betvivlar starkt att Lisbeth har rätt att "släppa sitt ansvar" på det här sättet och låta Ateva skriva under. Ska undersöka saken närmare på måndag och kanske visar sig avtalet vara ogiltigt med Atevas underskrift från kommunens sida. 
Om nu Lisbeth Lennartsson menar allvar med att hon anser att Tomas Buss borde få fortsätta med skolskjutsarna tills Kammarrätten avgjort saken - så att det inte bara handlar om pajkastning med Ateva - så borde hon nu snabbt inkalla ett extra kommunstyrelsemöte som kan föreslå kommunfullmäktige - som har ett extra sammanträde den 4 augusti - att besluta om att tillfälligt förlänga hittillsvarande avtal med Tomas Buss AB.
Jag tror inte det kan vara särskilt svårt att nu i valtider få kommunfullmäktige att gå emot utbildningsnämnden (Ateva) och fullfölja gängse juridisk praxis istället för att på förhand kratta manegen för Bergkvarabuss! 
Sen tycker jag att det kan få bli ett slut på den här cirkusen och att Lisbeth kan ta sin Ateva i handen och att dom tillsammans avgår från politiken! Innan valet! Båda är en belastning för både sitt parti och för Borgholms kommun!

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar