Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 31 juli 2014

Summering för juli

Så här i månadens sista timmar ska jag försöka mig på en liten summering för juli:
  • Vårdskandalen är ett faktum när dementa nattetid ofta lämnas ensamma och inlåsta på sin avdelning på ett av kommunens äldreboenden. Eftersom ingenting gjorts från kommunens sida trots tidigare påpekande så hotar Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) kommunen med ett vite på 800 000:- om inte ytterligare personal anställs till Åkerbohemmet.
  • En annan skandal blåser upp när det framkommit hur kuppartat ett blixtsnabbt bygglov för en större anläggning på Kapelludden i Borggolm har kommit till i samhällsbyggnadsnämnden. Utan att vare sig detaljplan eller att grannberörda har fått yttra sig och utan att ledamöterna i nämnden ens hade fått handlingar i ärendet så lyckades nämndssuppleanten Eddie Forsman (m) få igenom att det som skulle vara ren information istället blev beslut. Som dock har överklagas av en ledamot.
  • Något annat som överklagas är kommunens skandalartade försäljning av Södviks skola till kalmarbyggmästaren P O Persson för 950 000:-, där kommunen skulle hyra tillbaka delar av fastigheten under femton år för 4 500 000:- för att lösa förskolesituationen i Södvik. Kommunen får nu inrikta sig på att bedriva förskola i Södviks skola som sin egen fastighet.
  • En sandlådeartad situation uppstår om vem som ska skriva under ett avtal mellan kommunen och Bergkvarabuss (som utbildningsnämnden beslutat om för att lösa skolskjutsfrågan på Östra sidan och i Köpingsviksområdet fram till att Kammarrätten har avgjort striden om vilket bussbolag som ska få uppdraget). Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (c) "delegerar" detta till sin ärkefiende Christina Ateva (c) istället för att låta Tomas Buss få förlängt avtal tills striden är avgjord.                                                                    
  • Ett antal ideella föreningar i Löttorpsområdet vädjar till kommunen att rädda deras fortsatta verksamhet i "Cirkelhuset" när ägaren, studieförbundet Vuxenskolan (c), beslutat att försöka sälja det. 
  • Förra ägarna till Himla Gott kräver i en stämningsansökan kommunen på 944 000:- i skadestånd för vad de förlorat på kommunens felhantering i ett tidigare bygglovsärende, som gjorde att de investerade i en dyrbar glasveranda på torget som de sedan kom att få använda under endast en enda säsong.
  • Ölandsbladet avslöjar första notan efter Håkan Waxegård: "Actionteamet" - som ser ut som ett par "maffiosos" - vill ha en halv miljon kronor av Borgholms kommun!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar