Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 18 juli 2014

Nytt lokalt parti på Öland i P1:s Studio ett

Hörde ni på radions P1 igår när dom pratade om det nya partiet Framtid Öland? I eftermiddagsprogrammet Studio ett! 
Det var ett bra inslag där dom båda kandidaterna Sofie Loirendal och Tomas Lind gjorde väl ifrån sig och förklarade varför partiet kommit till. Dessutom fick man höra centerpartiets Eva Wahlgren - hör och häpna - beklaga sig över att dom inte stället hade gått med i centerpartiet och förstärkt dem. 
Det är lätt för dom partier som har ansvar för hur utvecklingen har gått att nu komma och beklaga sig, men frågan är varför dom under alla dessa år inte har brytt sig om norra Öland? Varför har dom inte lyssnat utan fortsatt med sin snedfördelningspolitik som missgynnat såväl norra delen av kommunen som den sydöstra? Något som kommunen som helhet har förlorat på.
Det är bara att inse att dom partier som är upphängda på riksdagspartiernas ideologier - och upprepar dessa som papegojor - har inte mycket att komma med på det kommunala planet. Därför är det bra med lokala partier; det sätter dom lokala frågorna i fokus, stärker den lokala demokratin och ökar möjligheten att lokala problem och angelägna frågor kan lösas smidigt och förutsättningslöst. Lokala partier* är helt enkelt bra för utvecklingen! 
Missade du radioinslaget, så är det bara att klicka HÄR och sedan på den blå "startpilen" som kommer upp så får Du höra! 
Tror att Sofie i all sin blygsamhet och Ölandsbladets Micke Ståhl (som också hördes i programmet) har underskattat Framtid Ölands möjligheter att - tillsammans med oss i nya Ölandspartiet - slå knockout på hela det politiska etablissemanget i Borgholms kommun. Låt mig gissa att Framtid Öland får varannan röst på norra Öland! 
Rätt svar i den frågan har vi sent på kvällen den 14 september. 
*) Fotnot: Med lokala partier menas sådana som endast finns i en kommun, som t ex Framtid Öland och nya Ölandspartiet.

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar