Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 17 mars 2020

Det BORDE finnas en nedre gräns för IQ för att få sitta i regeringen!

Sveriges regering tyckte sig vara jätteduktiga när dom för en vecka sedan förbjöd folksamlingar på över 500 personer.
I Tjeckien hade man tänkt lite längre angående coronaviruset när man strax efter förbjöd alla folksamlingar på mer än 30 personer och för ett par dagar sedan förbjöd man i Österrike alla folksamlingar på mer än fem personer!
Tjeckien väntas nu följa efter grannlandet och sänka gränsen för tillåtna folksamlingar till fem personer. Även där. Ifall man inte redan har gjort det idag. 
I Sverige har en riksomfattande biografkedja nu beslutat stänga alla sina biografsalonger, små föreningar ställt in sina årsmöten och kommunfullmäktigemöten med ner till ett trettiotal ledamöter ställts in (som t ex i vår kommun). 
Men fortfarande tycker Sveriges regering tydligen att folksamlingar inomhus på upp till 500 personer inte innebär någon smittotrisk!!!
Detta föranleder att det borde införas någon form av lagstiftning om obligatorisk intellegens av regeringsmedlemmar. Både för att få komma med och för att få vara kvar i regeringen. Ungefär som man har obligatoriska årliga tester av bilar för att få rulla på våra vägar och att alla bilförare efter ett antal år måste genomgå läkartest för att få behålla sina körkort. 
När det nu faktiskt handlar om landets säkerhet i fredstid och människoliv i stor skala och vi ser hur handfallen en regering kan vara, så känns det synnerligen angeläget med lagstadgade begåvningskrav för att få sitta i regeringen.
Kunde inte några mer begåvade riksdagsledamöter från olika partier gå samman om att väcka en motion i frågan?
Kommentarer
Relaterat inlägg: 
Hur korkade får svenska politiker vara? Förstår danskarnas beslut att stänga gränsen mot Sverige till fullo. - lördag 14 mars 2020
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

2 kommentarer:

  1. Jadu Per du kallade mig för rasist för någon dag sedan och nu klagar du själv på regeringen. Hyckleri på hög nivå! Tur att man har insett att man inte ska rösta på dig och ditt parti fler gånger!!!!

    SvaraRadera
  2. Det dör ca 250 personer i Sverige varje dag, nu har 8 dött där coronan varit en extra komponent under en vecka.

    SvaraRadera