Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 20 mars 2020

Ökar i rasande fart

Just nu i skrivande stund finns det officiellt endast finns nio registrerade fall av coronasmitta i länet. Men verkligheten är något helt annat och troligen har vi nu över sextio smittade i länet. Att just vår kommun av någon mirakulös anledning skulle vara förskonad är bara naivt att tro.
Den låga officiella siffran beror dels på att smittan kom sent till länet och först för tio dagar sedan. Samt dels och framför allt på att man i förra veckan slutade att testa alla som kunde misstänkas att vara smittade utan istället koncentrerat testerna till viss sjukhuspersonal och personer som kommit in till intensivvården. Till och med att folk som varit i kontakt med insjuknade och därför åkt till länslasarettet i Kalmar för att få bli testade har blivit vägrade test. De flesta smittade är således inte längre registrerade, vilket är beklagligt och försvårar smittspårning.  
Med en trolig fördubbling av antalet smittade var annan dag - som det har varit på andra håll där man kontinuerligt har testat - torde antalet smittade i länet idag vara minst 60 och i övermorgon söndag närmare 125, på tisdag cirka 250, och på torsdag femhundra personer. Och så vidare. 
Det verkliga antalet smittade - som vi inte kan få veta exakt - stiger med rasande fart. Och lär komma att göra även hos oss på Öland.
Minst sagt skrämmande!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar