Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 28 mars 2020

Ört Aur och sommartid

Du kommer väl ihåg att "fimpa luman" - d v s släcka ner all elektrisk belysning - klockan 20.30 ikväll när det är Earth Hour (uttalas "ört aur"). Och då blir det att sitta med stearinljus i hemmets lugna vrå, gå och knoppa eller göra något annat roligt i sängen.

Och när du ändå går upp tidigt som bara den i morgon bitti kan du ta och - snabbt som en blixt - vrida fram klockan en timme precis när hon blir två. För då är hon tre enligt den "sommartid" som då inträder.

PS. Till slut blir vi så stressade och förvirrade av det här tidsändrandet höst och vår att vi kommer att rösta bort alla politiker som tycker att detta eviga ändrande är bra och istället rösta fram sådana som vill behålla normaltiden (som nu kallas "vintertid") året om, vilket enligt läkarvetenskapen (nobelpristagare i medicin) är det bästa för hälsan!

Den sommartid nu kommer med stress och oro stor
Än är det ingen sommar och ingen gröda gror 
Med blåst och ingen värme till allt som kännes dött
sig solens stråla närma och får det återfött

Musik: Svensk folkmelodi    Text: Per Lublin 2020

Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar