Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 27 mars 2020

Måste vi isolera oss själva från fastlandet?

Coronaspridningen i Stockholm håller nu på att anta italienska dimensioner. På bara två veckor sedan det första dödsfallet har cirka femtio personer i Stockholm nu avlidit i Covid 19.
Antalet smittade i stockholmsområdet går inte att fastställa eftersom mörkertalet kan vara hur stort som helst sedan man slutade med allmän test av misstänkt smittade eftersom det inte finns tester så det räcker för alla.
Stockholm är nu ett katastrofområde och smittan sprider sig lavinartat bland dom som bor där!
Hela stockholmsområdet liksom de andra storstadsområdena i landet borde nu sättas i karantän var för sig, men eftersom vi har en mer eller mindre handlingsförlamad regering som ligger alltför många steg efter, så kan vi knappast räkna med att den vågar tvinga stockholmarna att stanna hemma, i varje fall knappast före påsken.
Kanske måste vi därför isolera oss själva från Stockholm och övriga fastland genom att sätta upp spärrar vid bron och under en tid framöver inte släppa över hit andra än ölänningar, nödvändiga varutransporter och blåljuspersonal?
Visst är besöksnäringen oerhört viktig för Öland, men våra medborgares liv och hälsa är ännu viktigare, så något måste göras! 
Är helt överens med vårt kommunalråd om att liv och hälsa nu måste få gå före.
Och alla vi partiföreträdare som skrivit under på att
Tillsammans gör vi vårt bästa för våra medborgare borde väl kunna hålla åtminstone den delen av överenskommelsen? Och verkligen göra något tillsammans!

Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar