Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 14 mars 2020

Hur korkade får svenska politiker vara? Förstår danskarnas beslut att stänga gränsen mot Sverige till fullo.

Sveriges styrande politiker är väl närmast fenomenala på att ligga steget efter. Nu har dom lyckligtvis gått med på att kravet på läkarintyg för att kunna få stanna hemma med sjukersättning mer än en vecka. Men troligtvis för sent med tanke på många direkt olämpliga besök av smittsamma personer på läkarmottagningar bara för att dom behövt få sjukintyg.  
Stora jippon som svenska meloditävlingsfinalen på en fullsatt jättearena fick gå av stapeln obehindrat i lördags för en vecka sedan, medan danska finalen samtidigt sändes helt utan publik på grund av smittorisken.  
Efteråt beslutade Löfven och kompani (eller hur vi nu ska kalla dem) att förbjuda evenemang med mer än 500 personer.  
Nämen vad då? Skulle en samlad publik på 499 personer vara ofarlig ur smittosynpunkt. Hur korkade får svenska politiker vara???   
I Tjeckien har man dragit gränsen för en tillåten samling människor vid 30 personer, det är en viss skillnad!  
Inte underligt att Danmark nu stängt gränsen mot Sverige och inte längre kommer att släppa in några svenskar, inte ens för att resa till Kastrup! Förstår danskarnas beslut till fullo.
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

2 kommentarer:

  1. Ja, Sverige har verkligen tappat förståndet på allt. Det börjar flytta många svenskar från Sverige vilket gör mig fundersam var vårt land kommer att ta vägen. Jag var England i ett halvår och där är inte respekten och tilliten för svenskar HELT borta. De har börjat hata svenskar och det är fler och fler länder runt omkring i världen som börjar tycka illa om oss....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kan ju inte döma ut Sveriges befolkning på grund av att svenska myndigheter sitter och sover. Skärpning, nedvärdering av ett helt folk - liksom varje form av rasism - tolereras inte här på bloggen och kommentarer av rasistisk prägel publiceras inte. Här följer vi pressetiska regler.

      Radera