Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 28 mars 2020

Första öländska konkursen i Coronans spår

Så har vi då fått den första öländska konkursen i coronans spår.
Att driva ett reseföretag i coronatider torde i längden vara en omöjlig uppgift och inte helt oväntat har nu Tomas Buss AB med resebyrån Gotravel tvingats begära sig i konkurs.
Tråkigt när ett välskött öländskt familjeföretag med ett tjugotal anställda utan egen förskyllan försvinner på det här viset. Ett företag som egentligen startade på tidigt 1950-tal när nygifte lantbrukaren Gunnar Berg i Arbelunda köpte en taxibil och började göra körningar vid sidan av lantbruket. Så småningom blev det att köra skolbarnen i Löt till och från skolan i Köpingsvik och då införskaffades en buss. Efter att Gunnar fyllt sextio fick dottern Karin och mågen Tomas Angelin ta över verksamheten som utvecklades ytterligare, bland annat genom att man tillsammans med familjen Silverstrand på norra Öland startade välkända Silverlinjen som kom att gå i daglig och aldrig sviktande trafik mellan norra Öland och Stockholm. Sedan har barnbarnet Elisabeth med maken André Angelin fått ta över och införlivat reseföretaget Gotravel med resor över hela världen. En ganska fantastisk utveckling egentligen!
Så sent som vid nyår hade väl knappt någon hört talas om coronan och än mindre kunde väl någon ana att hela resebranschen och besöksnäringen stod inför sin värsta kris någonsin i modern tid.
Men efter natt följer dag och vi får hoppas att familjen Angelin med sitt goda kunnande i bussresebranschen, sina erfarenheter och sitt klimattänk kommer igen och åter får hjulen att rulla på vägarna! Och framgångsrikt driver företag på Östra sidan!

PS. Silverlinjen - som ju har en annan delägare som inte är inblandad i konkursen - rullar på tills vidare fast med viss sparlåga.
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar