Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 21 mars 2020

Eftertanke, jo pyttsan!

Hörde att i tyska delstaten Bayern har man tagit coronahotet på så stort allvar att man har infört utegångsförbud med böter på upp till 250 000 kronor för den som bryter mot förbuden. 
Medan vår svenska folkhälsomyndighet sedan två dagar tillbaka sträckt sig så långt att man uppmanar man svenska folket till eftertanke innan man genomför resor inom landet, inte minst inför ledigheter som den stundande påsken. Men vad f-n... Hur länge ska svenska myndigheter hela tiden ligga två steg efter när det gäller bekämpande av coronasmittan. 
”Eftertanke”, jo pyttsan, varför skulle nu alla svenskar vilja avstå från sin planerade påskresa och tänka efter bättre än vad Carl Malgerud och skidgänget gjorde innan de gjorde sin resa till norra Italien.
Har inte fått uppgifterna från Bayern bekräftade, men stämmer dom så kan det ju finnas visst hopp om att smittspridningen kan stoppas åtminstone där. 
Det är kraftåtgärder av det slaget som behövs om vi inte ska få en ruskig utveckling i Sverige likt den i Italien, bara att vi då ligger några veckor efter. 
Tiden är knapp!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar