Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 15 mars 2020

Landsvägen tillfälligt avstängd över Gestad ås. Förvirrande hänvisat på kommunens hemsida

Från och med måndag morgon och en vecka framåt är landsvägen över Gestadås avstängd mellan Målartorpsområdet och vägskälet vid Tryggestad. Trafiken från Östra sidan mot Borgholm har på kommunens hemsida blivit hänvisad att köra över Greby och Greby vägskäl vid 136:an - en omväg på cirka en halvmil. 
Inte särskilt smart ifall man kommer från Gärdslösa, Långlöt och Runsten. Därifrån är det nämligen exakt lika långt till Borgholm ifall man vid Sörby vägskäl viker av mot Köpingsvik och därifrån tar in till stan som det nu har varit att från Sörby vägskäl fortsätta förbi Räpplinge och över Gestadås. 



Missvisande för dom som ska köra till Borgholm från Östra sidan. Dom kör lämpligen via Köpingsvik istället

Bara om man befinner sig i Räpplinge och ska köra in till Borgholm eller vice versa kan det löna sig att köra via Greby vägskäl. 
Syftet med avstängningen är att under tiden ”sänka” vägen genom åsen. Inte en dag för tidigt med tanke på olycksrisken vid möten uppe på krönet! 
Äntligen har Trafikverket kommit till skott!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar