Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 12 mars 2020

Ställ in kommunfullmäktigemötet på måndag!

I sedvanlig ordning har vi ledamöter fått en kallelse till kommunfullmäktigemöte nu på kommande måndag. Detta i enlighet med det schema som gjordes upp i höstas innan väl ingen av oss hade hört talas om något som hette Corona. En kallelse med en ganska kort ärendelista utan några ärenden av vikt att besluta om, varför ordföranden istället har plockat in en timmes allmänpolitisk debatt på dagordningen. 
Ja men vad fasen ... Har sammankallande ordföranden Eva-Lena Israelsson inte förstått allvaret i situationen??? Medan världen, inklusive Öland, hotas av en ödesdiger pandemi och man på olika håll avråder från allt vad folksamlingar och sammankomster heter - för att i möjligaste mån undvika smittspridning till andra från personer som antagligen inte vet om att dom bär på smittan - ska då kommunfullmäktiges trettiofem ledamöter verkligen samlas i en sal i Stadshuset bara för att fika ihop och sitta och tjabba om ingenting???
Nej, ställ omgående in tillställningen på måndag! Om inte Eva-Lena självmant har vett att göra det, så får jag verkligen hoppas att övriga i presidiet eller andra i Stadshuset tar ansvar och övertalar henne! 
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar