Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 14 oktober 2015

0:I och O:II stängs för gott. Äntligen!

E.ON som är huvudägare till Oskarshamns kärnkraftsverk - beslutade vid sin bolagsstämma idag att dom båda äldsta reaktorerna O:I och O:II (som båda är byggda på sjuttiotalet) ska stängas för gott! Äntligen!
Anledningen till beslutet är bristande lönsamhet för fortsatt drift. Däremot inte att dom båda ålderstigna reaktorerna utgör en stor fara, inte minst för alla som befinner sig i vår kommun den dag som ett storhaveri av en eller annan anledning skulle inträffa. Pengar betraktas tyvärr i detta sammanhang som viktigare än hälsa och människoliv. O:ettan kommer att stängas under perioden 2017-19 medan O:tvåan som för närvarande står still aldrig kommer att sättas igång igen. 
Den nyaste reaktorn - O:III (från åttiotalet) - anses dessvärre fortfarande lönsam och kommer även fortsättningsvis vara i drift och utgöra en stor fara för alla som bor på båda sidor av Ölandssund! Eftersom det är pengarna som bestämmer..
När ska politikerna våga säga ifrån? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar