Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 29 oktober 2015

Många skratt på författarafton

Igår var det författarafton på biblioteket i Borgholm. Trevligt arrangemang med en gästande författare från Österlen - Karin Brunk Holmqvist - som gav upphov till många skratt.
I bibliotekets skyltfönster
Till det yttre påminde förattaren mest om min gamla stränga lärarinna från mellanstadiet (som det dock inte hette på den tiden), där hon stod i motljuset och talade inför en andäktig skara sittande åhörare. Fast att hon inte gick runt i rummet och örfilade eller luggade i håret.
Författarinna i motljus 
Men själsligt var hon något helt annat. "En vaccinerad halvgammal käring, numera helgammal" presenterade hon sig själv som - men kunde mera liknas vid en modernare variant av författarfavoriten Fritiof Nilsson Piraten.
Språket var så skånskt att det borde hänga en textremsa under när hon talade. Men sådant är kanske svårt att ordna rent tekniskt på Borgholms bibliotek. Fast å andra sidan - god humor förstår man alltid - oavsett språk! 
Johan Bokhandlare (egentligen Johan Eriksson) kunde efteråt stå och gnugga händerna när han fick sälja böcker på löpande band som författarinnan satt och signerade. Kom att tänka på Jakob Bokhandlare (i Piratens oförlikneliga "Bokhandlaren som slutade bada"), fast jag vet inte riktigt varför. 
Karin Brunk Holmqvist och Johan Bokhandlare...








... signerade och sålde på löpande band








   
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar