Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 24 oktober 2015

Chockbesked vid kulturafton i Borgholm: Kvällens huvudperson Nina Södergren avliden samma dag!

Det kom ett chockartat besked till besökarna vid gårdagens kulturafton i gamla Borgholmsbiografen. Poeten Nina Södergren - kvällens huvudperson - hade avlidit klockan 12 samma dag! 
Lokalen var fylld av folk som kommit dit för att lyssna på hur hennes dikter nyligen har blivit tonsatta av Oscar Roslund som skulle vara där med sin visensemble - och som hade hoppats att Nina själv kanske också skulle vara där.
Istället kom dödsbudet från Borgholmsbions Pelle Frylestam och närmare beskrivet av hennes läkare och vän Kerstin Fredlund.
Poeten själv hade säkert inte önskat att hennes död skulle påverka premiärframförandet av hennes visor i Borgholm - och dom blev nu stämningsfullt framförda av paret Roslund och övriga i ensemblen. Varje visa inleddes med Ninas röst som inledde med dikten. Nina skulle ha fyllt 91 år den 3 november - gammal men ändå ung.
Efter detta kunde kulturaftonen ha slutat, men så gjorde den inte utan den fortsatte som vanligt med mingel i Galleri Svalan, där utställande konstnär - tidigare rektorn vid Ölands Folkhögskola Behn Edvinsson - skulle berätta om sin konst. Han kom dock att istället huvudsakligen berätta om sig själv - visserligen med humor men ändå så långdraget att folk började smyga sig undan. Pinsamt! Vilken självupptagen jävel som tycks tro att hela konsthistorien och övriga världen med för den delen snurrar just kring honom. Uppenbart uppfattade han sig själv som kvällens huvudperson  - men det var han definitivt inte!
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar