Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 28 oktober 2015

"Femveckorsjubileum" för långsam Ilko

För fem veckor sedan hade jag ett inlägg med rubriken Bortplockade informationstavlor - korkat tilltag av myndighet måste rättas till! (klicka på den om du vill läsa!) där jag berättade om hur Länsstyrelsen plockat undan informationsskyltar vid fornminnesplatser och där jag bl a skrev: 
"Ska ta upp saken med vårt kommunalråd Ilko Corkovic direkt nu på morgonen, så att han får försöka tala dom på Länsstyrelsen tillrätta. Hoppas och tror att Ilko kan ha en viss förmåga i det avseendet."
Och ungefär på pricken vid denna tid för fem veckor sedan tog jag upp saken med kommunalrådet som lovade att samma dag kontakta vederbörande tjänsteman på Länsstyrelsen samt därefter avrapportera till den hembygdsförening där man informerat mig om dom nedplockade skyltarna. Kommunalrådet fick också namnet på Länsstyrelsens tjänsteman i denna sak.
En vecka senare frågade jag Ilko hur det hade gått, men då hade han "glömt bort" att tala med Länsstyrelsen men skulle nu göra det nästa dag. Sedan har vi träffats några gånger och var gång som han sett mig, så har han tydligen kommit på att han "glömt" att ringa Länsstyrelsen och då ursäktat sig med att "nu" skulle han ta tag i saken. 
En gång för ett par veckor sedan ringde Ilko visserligen upp mig och frågade om namnet som han redan hade fått på den aktuella tjänstemannen vid Länsstyrelsen - ett namn som jag nu har skickat honom tre gånger under dessa fem veckor.
Inte heller har hembygdsföreningens kontaktperson, vars namn jag uppgivit till Ilko - och som han även kände - hört något från hon under denna tid.
Har Ilko för mycket att göra eller hur har annars detta "femveckorsjubileum" kunnat uppstå?
Enligt vad jag råkat få känndeom ska Ilko nästa vecka vara ett par dagar på "Kvalitetsmässan" i Göteborg tillsammans med sin högra hand i kommunledningen, Sofie Loirendal (framtid Öland). Det har han tydligen tid med.
Däremot inte med något så enkelt som att slå en signal till en tjänsteman på Länsstyrelsen i ett ärende där många förväntar sig någon form av insats från kommunens sida
Tror att jag missbedömt effektiviteten hos långsamme Ilko.
Kommentarer 

2 kommentarer:

  1. Vet inte var du har fått det ifrån men jag ska inte till Göteborg nästa vecka Per.
    /Sofie

    SvaraRadera
  2. Hej Sofie!
    Kollat med min sagesperson, som nu har ändrat sig. Ilko reser tydligen utan dig.
    Får be dig om ursäkt!
    Rätt ska vara rätt!
    Hälsningar
    Per L

    SvaraRadera