Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 3 oktober 2015

Nya förvaltningslokaler - ingenting vi behöver just nu! Därför har jag överklagat köpet av Höken.

Om det något som INTE behövs i Borgholm just nu, så är det fler förvaltningslokaler i centrala Borgholm. Dels behöver verksamheterna flytta ut till andra delar av vår kommun, och dels är det inte särskilt smart att investera i nya förvaltningslokaler när vi inte ens vet om Borgholms kommun kommer att finnas kvar om fem år. 
Står en kommunihopaslagning för dörren är det klokare att kvickt som attan investera i upprustning av våra äldreboenden, fler äldreboenden (attraktiva sådana för pigga seniorer), upprustning av Åkerboskolan, utveckling av Åkerbobadet med större bassäng o s v, utbyggnad av hamnen i Byxelkrok, sporranläggningar, lekplatser och annat som inte kan göras ogjort av makthavarna i en blivande storkommun.
Förvaltningar i Borgholm är väl det första som skulle försvinna vid en kommunsammanslagning, så att köpa Höken för åtta miljoner och sedan investera ett okänt antal miljoner på att göra om det till socialförvaltningsbyggnad m m förefaller synnerligen illa genomtänkt av kommunledningen.
Fint som fan, vill tydligen socialchef Ewa Ekman och utbildningschef Lars Bylund ha, men det är väl inget som kommunledningen borde falla till föga för. Det vore bättre om motsvarande pengar satsades på själva verksamheterna, så äldreomsorg med hemtjänst och allt fick bättre arbetsförhållanden och kunde fungera bättre och att förskola och lågstadieklasser snarast kunde flytta in i en tillfixad och återöppnad Runstens skola!
Om det är några förvaltningschefer som inte vill hålla tillgodo med hur dom sitter nu, så kan dom gott flytta ut till tomma lokaler som finns på andra håll i vår kommun.
Därför har jag överklagat kommunens överilade köp av Höken. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar